Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Νίκος Ρωμανός: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», παραμένει ο Νίκος Ρωμανός, που βρίσκεται σε απεργία πείνας για 22η μέρα.

Ο Νίκος Ρωμανός διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι παρόλο που πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν του χορηγείται άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Μάνια Παπαδημητρίου, Βασιλική Κατριβάνου, καιΑφροδίτη Σταμπουλή, τον επισκέφθηκαν χθες στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται, και μίλησαν με τους γιατρούς, οι οποίοι εξήγησαν, ότι μετά την 20η ημέρα ο οργανισμός του απεργού πείνας μπαίνει σε ένα μεταίχμιο και είναι ευάλωτος σε σοβαρές επιπλοκές, ενώ η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

«Δίνει μάχη για τα πιστεύω του, έχει το ψυχικό σθένος» λέει στο Κόκκινο η γιατρός του, Λίνα Βεργοπούλου, περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας του μετά από 20 ημέρες απεργίας πείνας. Και χαρακτηρίζει «βασανιστήριο» την υποχρεωτική σίτιση». Μία ημέρα νωρίτερα η γιατρός του Νίκου Ρωμανού είχε δηλώσει ότι «πλέον δεν κινδυνεύει η υγεία του αλλά και η ζωή του».

«Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, κινδυνεύει άμεσα από μέρα σε μέρα με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Πρέπει να δοθεί δημοσιότητα το τι ακριβώς συμβαίνει, απεργία ξεκίνησε και ο Μιχαηλίδης ως συμπαράσταση στο Νίκο.

Ο Ρωμανός είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δεν ξέρουμε πως θα είναι αύριο, κινδυνεύει η υγεία του και η ίδια η ζωή του. Φέρονται εκδικητικά σε νέους ανθρώπους. Ελπίζω σύντομα το υπουργείο να καταλάβει...

Ο Νίκος θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, δεν θα σταματήσει... Οι σύντροφοι του του συμπαραστέκονται και άλλα παιδιά θα μπουν στην απεργία από την Δευτέρα», τόνισε η κ. Βεργοπούλου.