Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αυτή είναι η εντυπωσιακή Υπολοχαγός-Κομάντος που φυλάει την Ακριτική Στρογγυλή και άφησε άφωνο τον Δένδια...

Άφωνος έμεινε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όταν κατά την σημερινή του επίσκεψή στη μικρή ακριτική νησίδα Στρογγυλή διαπίστωσε ότι επικεφαλής φύλαξης είναι μια εντυπωσιακή Υπολοχαγός Καταδρομών που κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία.


Στο φυλάκιο του νησιού, που βρίσκεται δίπλα στο Καστελόριζο και μια ανάσα από τις τουρκικές ακτές, η δυναμική αμαζόνα διοικεί μια ομάδα επίλεκτων ανδρών του Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο.


Τα κατορθώματα της υπολοχαγού ξεκινούν από πολύ νωρίς αφού κατάφερε να αποφοιτήσει από τη Σχολή Ευελπίδων και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο σχολείο Καταδρομών της Ρεντίνας, στη Θεσσαλονίκη, μια από τις σκληρές στρατιωτικές σχολές της χώρας.


Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της, επίσης υπολοχαγός και υποδιοικητής σε μονάδα στο Καστελόριζο, υπηρετούν την πατρίδα μακριά από το 2,5 ετών παιδί τους που μεγαλώνει στα Ιωάννινα μαζί με τη γιαγιά του.

Το όνειρό της, όπως λέει, είναι να πάει στο Ειδικό Τάγμα Αλεξιπτωτιστών και να είναι πιο χρήσιμη για την πατρίδα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, την παρουσίασαν με υπερηφάνεια στον υπουργό κ. Δένδια κατά την επίσκεψή τους στο ακριτικό αυτό φυλάκιο.

Η αρχική έκπληξη του υπουργού έφερε σιωπή, την οποία ακολούθησε η έκπληξη και ο θαυμασμός όταν πληροφορήθηκε για τα κατορθώματά της αλλά και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελεί άριστα το καθήκον της.

Όλα τα μέλη της αποστολής υποκλίθηκαν στον πατριωτισμό της συγκεκριμένης υπολοχαγού.