Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Έγγραφο – «φωτιά» για κύκλωμα εκβιασμού στις φυλακές Κορυδαλλού

Στην Εισαγγελία έφτασε «καυτό» έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο κύκλωμα εκβιασμών δρα εναντίον κρατουμένων στην ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο εστάλη πριν από περίπου 30 ημέρες στην αρμόδια Εισαγγελία από παράγοντα του υπουργείου Δικαιοσύνης, πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος από τους εισαγγελείς για εκβιασμούς και απειλές σε βάρος κρατουμένου. Μάλιστα κατονομάζεται και ο κρατούμενος, ο οποίος απομακρύνθηκε από την πτέρυγα για λόγους ασφαλείας.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι πρέπει να ερευνηθεί, αν οι εκβιασμοί γίνονταν από άλλους συγκρατούμενους ή «συνεργάτες», οι οποίοι δρούσαν βέβαια στον σκοτεινό κόσμο των κυκλωμάτων μέσα στον Κορυδαλλό. Η υπόθεση έχει γίνει αντικείμενο έρευνας και από αστυνομικές αρχές και ως δράστης φέρεται να κατονομάζεται κρατούμενος που προσωρινά μεταφέρθηκε στην ΣΤ” πτέρυγα για εκκρεμή δίκη και είναι γνωστός για την έκνομη «δραστηριότητά του» μέσα στον Κορυδαλλό, αλλά και σε όποια άλλη φυλακή φιλοξενείται! Είναι βαρυποινίτης και από όλους εκφράζεται η απορία πώς και γιατί μεταφέρθηκε στη συγκεκριμένη πτέρυγα αλλά και εάν έχει συνεργούς και σε άλλο επίπεδο.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, εμφανίζεται ότι ζήτησε 20 εκατομμύρια ευρώ από τον απειλούμενο για να τον «προστατέψει» από τους κακούς της φυλακής. Όταν δεν ενέδωσε ο εκβιαζόμενος άρχισαν οι «ενέργειες» εντός και εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες με τον κρατούμενο, ο οποίος καταγγέλλεται ως εκβιαστής, οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές συνδέουν εκρήξεις και άλλες βίαιες ενέργειες σε βάρος του εκβιαζόμενου και της περιουσίας του, εκτός φυλακής. Μάλιστα θεωρείται ως ανησυχητικό το γεγονός ότι τα «χτυπήματα» είναι τυφλά και κανείς δεν συνυπολογίζει την ασφάλεια και των συγγενών του εκβιαζόμενου. Η μία από τις ενέργειες, που συνδέονται με την υπόθεση, ισοπέδωσε ολόκληρο οίκημα στα βόρεια προάστια και έσπειρε τον τρόμο και στους κατοίκους. Η κινητοποίηση εντός και εκτός φυλακής, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, έχει αποδείξει ότι οι καταγγελίες δυστυχώς έχουν «βάση».

Η έρευνα και οι μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες έχουν ληφθεί σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας έχουν σοκάρει αυτούς οι οποίοι διεξάγουν την έρευνα αφού βήμα-βήμα καταγράφεται ένα σκοτεινό δίχτυ παρανομίας μέσα στις φυλακές, όχι μόνο στον Κορυδαλλό, αλλά και σε άλλες φυλακές της χώρας. Δυστυχώς αυτοί οι «ηγέτες» της παρανομίας φαίνεται -σύμφωνα με τις καταγγελίες- ότι έχουν «άσυλο» και από εκείνους που τυπικά είναι οι εγγυητές της νομιμότητας εντός των φυλακών…
e-reportaz.gr