Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Αλέκος Αλαβάνος: «Παύση πληρωμών στους δανειστές και επιστροφή στη δραχμή»


alavanos-alekos«Η παύση πληρωμών στους δανειστές και η προσφυγή σε εθνικό νόμισμα, μπορεί να φέρει από την πρώτη μέρα μιας διακυβέρνησης με πολιτική σαν αυτή του Σχεδίου Β μια άμεση και μεγάλη ελάφρυνση από τα βάρη στον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας» Αυτό επισημαίνει με άρθρο του στο crashonline ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΧΕΔΙΟ Β Αλέκος Αλαβάνος.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Μέσα στο κλίμα στέρησης, κακουχιών, απογοήτευσης, απόγνωσης για πολλούς, εμείς μπορούμε να φέρουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η λύση που προτείνουμε, και ειδικότερα η παύση πληρωμών στους δανειστές και η προσφυγή σε εθνικό νόμισμα, μπορεί να φέρει από την πρώτη μέρα μιας διακυβέρνησης με πολιτική σαν αυτή του Σχεδίου Β μια άμεση και μεγάλη ελάφρυνση από τα βάρη στον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας. Κι αυτό γιατί η ρευστότητα στη χώρα μας δεν θα καθορίζεται πια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φραγκφούρτη, αλλά από την Αθήνα. Υπολογίζεται με μελέτες του Παντείου Πανεπιστημίου ότι το νέο χρήμα μπορεί να φτάνει την αξία των 11 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ανάγκες του κράτους, που σήμερα καλύπτονται από την υπερφορολόγηση και την άγρια περικοπή κοινωνικών δαπανών μπορούν να καλυφτούν από το νέο χρήμα. Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί την πρώτη κιόλας ημέρα της να καταργήσει τα χαράτσια, να μειώσει τον ΦΠΑ, να αποσύρει τις φορολογικές αυξήσεις στο πετρέλαιο. Ανοίγει έτσι μια άλλη εποχή για τον τόπο».


Αναφορικά με το δίλημμα αυτών των εκλογών, επισήμανε τα εξής: «Το δίλημμα δεν καθορίζεται από τις εκλογικές τακτικές των μεγάλων κομμάτων, αλλά από τον ίδιο τον πολίτη που βιώνει τη φτώχεια και την ανεργία. Πώς θα τις ξεπεράσει; Με τις εντολές της Ευρωζώνης που επιδεινώνουν κάθε μέρα την κατάσταση ή με απελευθέρωση από την κηδεμονία της, την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος που θα δώσει οξυγόνο στην αγορά και στις εξαγωγές; Με το Σχέδιο Α ή με το Σχέδιο Β; Έχει σημασία λοιπόν στις εκλογές αυτές μεθαύριο η ΝΔ να χάσει αν γίνεται κι ένα 10%, όχι όμως σε όφελος κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που κατά δήλωσή τους «ανήκουν στη Δύση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ», αλλά δυνάμεων όπως εμείς που «δεν ανήκουμε εκεί», παρά μόνο στον ελληνικό λαό, μπορούμε να πούμε «κάτω τα χέρια από την Ελλάδα» και να ανοίξουμε τον δρόμο της ανασυγκρότησης.