Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Και η ΕΛΙΑ του Βενιζέλου «καλοβλέπει» τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής!

ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÔÇÓ ÅËÉÁÓ ÌÅ ÏÌÉËÉÁ  ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ÅÕÁÃÃÅËÏÕ ÂÅÍÉÆÅËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSIΩς γνωστόν, όλοι έχουν πέσει πάνω στη Χρυσή Αυγή και στους ψηφοφόρους της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο «παιχνίδι» μπήκε σήμερα και η ΕΛΙΑ του Βενιζέλου, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» πως όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή «…πρέπει να τους εξηγήσουμε ότι αυτή είναι μία αντιδημοκρατική επιλογή, ότι ενθαρρύνουν μία συμπεριφορά φασιστική, βίαιη, ότι αυτή τη στιγμή είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι σε όλη την Ευρώπη γιατί έχουμε ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά κόμματα στην ήπειρο».

Ωστόσο νωρίτερα, υποστήριξε τα εξής: «Δεν είπε κανείς ότι ο κάθε ψηφοφόρος του Κασιδιάρη είναι ένας φασίστας, ναζιστής, χρυσαυγίτης, έτσι; Αλλά το ότι ένας άνθρωπος πήγε και με το χέρι του ψήφισε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, κάτι σημαίνει, σημαίνει μία χαλαρότητα, μία δεκτικότητα και πρέπει να μας απασχολήσει αυτό. Πρέπει να είμαστε καθαροί απέναντι στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι έκαναν την επιλογή στις δημοτικές εκλογές»…


Ιδιαίτερη αίσθηση εξάλλου προκαλεί και η απάντησή του για το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα τι θα έκανε το 2007 εάν ήθελε όταν έχασε την αρχηγεία από τον Γιώργο Παπανδρέου, κάνοντας λόγο – εμμέσως πλην σαφώς – για διάλυση! Χαρακτηριστικά είπε τα εξής: «…Το ερώτημα για την προσωπική μου συμμετοχή είναι και λίγο παράταιρο, διότι εγώ έχω κληθεί να βοηθήσω κι έχω αναλάβει δύσκολα καθήκοντα, υπό δύσκολες συνθήκες, άρα λοιπόν δεν έχω κάνει ποτέ επιλογές οι οποίες έχουν κάποιο προσωπικό ενδιαφέρον. Αν ήταν να κάνω προσωπικές επιλογές, το 2007 δε θα υπήρχε ενιαία παράταξη, γιατί είχε φθάσει στα όρια του διχασμού το ΠΑΣΟΚ, αλλά το κράτησα ενωμένο με πολύ μεγάλο προσωπικό κόστος…».