Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ – Δείτε πόσες ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας έταξαν Σαμαράς και Βενιζέλος!!!

Υπό τον φόβο του εκλογικού «διασυρμού» μετά τη ΝΔ και στη Χ. Τρικούπη υπόσχονται γενικά και αόριστα θέσεις εργασίας χωρίς πρόγραμμα...

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά που χθες υποσχέθηκε 770.000 έρχεται το ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑ και υπενθυμίζει ότι με το πρόγραμμά του οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν είναι τουλάχιστον 972.400!

Σε ενημερωτικό σημείωμα της, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών, η Χαριλάου Τρικούπη δίνει έμφαση στο δικό της Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης.

Πρόκειται βεβαίως για αυτό που παρουσίασε την Κυριακή 11 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάζοντας κανείς το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ μπορεί εύκολα να διακρίνει – όπως και στο σχέδιο Σαμαρά - την απόλυτη αοριστολογία.

Ένα ευχολόγιο που στηρίζεται σε βαρύγδουπες εκφράσεις περί βιώσιμης ανάπτυξης, περί κοινωνικής συμφωνίας, περί δίκαιης και φιλοεπενδυτικής φορολογικής πολιτικής.

Όπως υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις και τις πολιτικές τους θα δημιουργηθούν:

α) 40.400 θέσεις εργασίας στον Πρωτογενή Τομέα με προοπτική αύξησης της απασχόλησης κατά 10%

β) 260.000 θέσεις εργασίας στον Τουρισμό

γ) 77.000 θέσεις εργασίας στην Ενέργεια και το Περιβάλλον

δ) 240.000 θέσεις εργασίας στην μεταποίηση και στις νέες επιχειρήσεις

ε) 50.000 θέσεις εργασίας στις υποδομές

στ) 305.000 θέσεις εργασίας από τις δράσεις του ΟΑΕΔ (κοινωφελή εργασία, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση θέσεων εργασίας).

Σύνολο: 972.400 θέσεις εργασίας! Κοινώς, σωθήκαμε…

Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει ακόμα πιο πάνω τον αριθμό των θέσεων εργασίας από αυτές που υπόσχεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την άλλη πλευρά, ο ελληνικός λαός παρακολουθεί άναυδος τη μάχη υποσχέσεων, αν και κανένα από τα δύο κόμματα δεν μας λέει τι μπορεί να κάνει αύριο το πρωί για να ανακουφίσει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Υπομονή, μέχρι το Σάββατο οι θέσεις εργασίας μπορεί να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο!!!!