Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μαλάουϊ: Υπουργός αυτοκτόνησε περιμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογών

Μαλάουϊ: Υπουργός αυτοκτόνησε περιμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογώνΟ αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης του Μαλάουϊ Γκόντφρι Καμάνια αυτοκτόνησε, ενώ αναμένονταν τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα την Τρίτη.

Ο εκπρόσωπός του αρνήθηκε ότι η αυτοκτονία σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν ήταν πιθανή η επανεκλογή του στο κοινοβούλιο.

Ο αυτόχειρας άφησε μήνυμα ζητώντας από την πρόεδρο της χώρας Τζόις Μπάντα να φροντίσει την κόρη του και να μεριμνήσει για την εκπαίδευσή της.

Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Το ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης των ψήφων έπεσε σε μερικές περιοχές της χώρας και έτσι η καταμέτρησή τους γίνεται με το χέρι.

Κατηγορίες εναντίον του κόμματος DPP, βασικού αντιπάλου της υποψήφιας και νυν προέδρου Τζόις Μπάντα, το θέλουν νε έχει χακάρει το ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης.

Η αστυνομία μετέβη σην οικία του ηγέτη του DPP, ο οποίος όμως αρνήθηκε την είσοδο λόγω έλλειψης εντάλματος καταγγέλλοντας την νυν Πρόεδρο της χώρας για εκφοβισμό.

Προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και στην αρχή της εκλογικής διαδικασίας με καθυστερήσεις στην άφιξη του εκλογικού υλικού και επέκταση της χρονικής περιόδου ψηφοφορίας.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι διεκδικούν τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στο Μαλάουϊ είναι 12.