Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Προθεσμία για τις 16 Ιουνίου πήρε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Προθεσμία για τις 16 Ιουνίου πήρε από τις εφέτες ανακρίτριες ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος... είχε κληθεί να απολογηθεί κατηγορούμενος και ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και παρέμεινε ανεξάρτητος, ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Ο ίδιος πάντως αρνείται κάθε εμπλοκή σε αξιόποινες ενέργειες επικαλούμενος την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Υποστηρίζει πως οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού, ενώ ισχυρίζεται ότι μετά την δολοφονία Φύσσα είχε ήδη αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Από τις απαντήσεις τους αλλά και όσα θα πει ή θα κρατήσει μόνο....για τον εαυτό του, εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, αν δηλαδή θα κριθεί προφυλακιστέος ή θα αφεθεί ελεύθερος. Πάντως οι απολογίες τόσο του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου όσο και του έτερου ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα στις 2 Ιουνίου, αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς είναι και οι μοναδικοί οι οποίοι εν μέσω της μεγάλης δικαστικής έρευνας αποστασιοποιήθηκαν από τη Χρυσή Αυγή και ανεξαρτητοποιήθηκαν από το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.

Τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, για τα οποία έχει ήδη αποφασιστεί η άρση της ασυλίας τους, θα απολογηθούν μετά τις εκλογές. Όπως εκτιμάται, στην επιλογή αυτή μέτρησε το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ήταν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές και η ενδεχόμενη κλήτευσή τους εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, αν και πρόκειται για κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με μία αμιγώς ποινική δικογραφία.