Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Την κρατούσε αιχμάλωτη για 10 ολόκληρα χρόνια!

Μια γυναίκα που εξαφανίστηκε στην Καλιφόρνια πριν 10 χρόνια (όταν ήταν 15 ετών) κατάφερε να δραπετεύσει από τον άνδρα που την κρατούσε και εμφανίστηκε στην αστυνομία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο 41χρονος Ισίντρο Γκαρσία κρατείται από τις αστυνομικές αρχές ως ύποπτος για απαγωγή ανηλίκου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα είχε σχέση με τον Γκαρσία το 2004, όταν ήταν 15 ετών και ο 41χρονος την κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια κλειδωμένη σε ένα γκαράζ.

Ο Γκαρσία έλεγε στη νεαρή γυναίκα ότι η οικογένειά της έχει σταματήσει να την ψάχνει και ότι θα εκδιώκονταν από τη χώρα σε περίπτωση που αυτή αποκάλυπτε το οτιδήποτε.

Ο Γκαρσία εξέδωσε για την κοπέλα πλαστά χαρτιά και την ανάγκασε να τον παντρευτεί το 2007. Η κοπέλα υπέστη παρατεταμένη σωματική, σεξουαλική και ψυχική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, ενώ το 2012 απέκτησε ένα παιδί.

Το θύμα πρόσφατα βρήκε το θάρρος να επικοινωνήσει με την αδελφή της μέσω του Facebook και «στη συνέχεια με τις αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Γκαρσία.

Πηγή: protothema.gr