Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Αποχή διαρκείας οι δικηγόροι του Μεσολογγίου - Kαταγγέλλουν αποδυνάμωση των δικαστικών υπηρεσιών

Ο Δικηγορικός Σύλλογος του Μεσολογγίου, επανέρχεται με έγγραφο του στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά την απόφαση για μετάθεση δυο Δικαστικών υπαλλήλων από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, συνήλθε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, μετά την χθεσινή άδικη και παράλογη γνωμοδότηση του 5μελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος περί μετάθεσης και άλλων δύο (2) δικαστικών υπαλλήλων από τις Δικαστικές Υπηρεσίες που εδρεύουν στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου προς το Αγρίνιο.

Η γνωμοδότηση αυτή ελήφθη μετά από προσχηματική αναβολή της συνεδρίασής τους στις 29 Οκτωβρίου 2013 κατά την οποία ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου βρισκόταν και τότε σε 5νθήμερη ΑΠΟΧΗ για το ίδιο ακριβώς θέμα! Όταν ο μέσος όρος πανελλαδικά κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων Γραμματέων είναι 70%, στις Δικαστικές Υπηρεσίες του Αγρίνιου τον υπερβαίνει και αγγίζει το 80%. Αντίθετα στις υπηρεσίες Μεσολογγίου μόλις που φθάνει το 30%!

Το διοικητικό προσωπικό του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Μεσολογγίου έχει εξαντλήσει πλέον τις δυνατότητες και τα όριά του για ελάχιστη έστω στοιχειώδη λειτουργία και απονομή της δικαιοσύνης με θύματα τους Δικηγόρους και τους πολίτες της δικαστικής περιφέρειάς μας.

Η ως άνω γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι συνέχεια της αφαίμαξης του Ιστορικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, ενός από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος και αποτελεί προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισής του. Αποτελεί βάναυση προσβολή στον τόπο «Κοιτίδα της Ελληνικής Δικαιοσύνης», αφού εδώ πρωτοδιακηρύχθηκαν και λειτούργησαν οι Αρχές Οργάνωσης της Δικαιοσύνης του νεοελληνικού κράτους. Αποτελεί προσβολή και ύβρη στο Έθνος και στην οφειλόμενη ΤΙΜΗ και το ΧΡΕΟΣ και προς την πόλη αυτή.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου καταγγέλλει και αποδοκιμάζει έντονα και απερίφραστα την αβάσιμη, διακριτική, άνιση, μεροληπτική και καταχρηστική στάση και συμπεριφορά της πλειοψηφίας των μελών του 5μελούς Υ.Σ. και της Προέδρου Στεφανίας Καρατζά, αρμόδιας και υπεύθυνης των Δικαστικών Μονάδων της Εφετειακής Περιφέρειάς μας προς επιθεώρηση της λειτουργίας τους, παρά το ότι διέρχεται από την πόλη μας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, δεν έχει επισκεφθεί το Πρωτοδικείο έτσι ώστε να σχηματίσει την απαραίτητη γνώση και αντικειμενική κρίση για τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα που το μαστίζουν.

Με τα δεδομένα αυτά η Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΠΟΧΗ διαρκείας από τα καθήκοντα των μελών του από 11-12-2013 και ΖΗΤΑ από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να μην κάνει δεκτή την καταγγελλόμενη γνωμοδότηση ως άδικη και στερούμενη αιτιολογίας, βασιμότητας και αντικειμενικότητας, δεδομένου ότι προσβάλλει βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα και υποβαθμίζει για άλλη μια φορά την εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου.»