Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Στην τελική φάση ο νόμος για την κατάργηση μικρών οργανισμών

Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση οργανισμών με ελάχιστο προσωπικό, δήλωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στο Real fm για αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), εξήγησε πως «πρόκειται για οργανισμούς που έχουν προτείνει τα αρμόδια υπουργεία, οι περισσότεροι με ελάχιστο προσωπικό, το έργο των οποίων θα ενσωματωθεί σε άλλες υπηρεσίες».

Αναφερόμενη στη νομοθετική ρύθμιση που αφορά τους πλειστηριασμούς, η υφυπουργός είπε ότι «δεν πρέπει να στοχοποιείται η μεσαία τάξη» και τόνισε ότι «προσωπικά, και με την ιδιότητα του βουλευτή, θα περιμένω να δω την τελική διάταξη».

Σχολιάζοντας την υπόθεση του Μιχάλη Λιάπη, η κ. Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο «σοβαρό και ποινικό» παράπτωμα, σημειώνοντας ότι «η χώρα δεν μπορεί να πάει σε ανάκαμψη, αν εμείς δεν συνεννοηθούμε νηφάλια», ενώ αναφέρθηκε και στις διεργασίες στην κεντροαριστερά.

«Η ραχοκοκκαλιά της κεντροαριστεράς πρέπει να συνδεθεί ξανά, και το ΠΑΣΟΚ, ως ιστορική συνέχειά της, πρέπει να αποτελέσει γέφυρα με το μέλλον της», είπε και υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει ενιαία κάθοδος των δυνάμεων της κεντροαριστεράς» στις ευρωεκλογές και «το ΠΑΣΟΚ να καθορίσει τη στάση του απέναντι στους 58, που είναι ένα σοβαρό εγχείρημα, αλλά και σε άλλα παρόμοια εγχειρήματα».