Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Ο Σαμαράς επιλέγει και πάλι σκασιαρχείο από τη Βουλή»

«Από τον κίνδυνο μιας ακόμη αναποτελεσματικής επιτροπής, είναι χειρότερο το να αρνείται η Βουλή να ψάξει ένα τέτοιο καραμπινάτο σκάνδαλο, όπως είναι αυτό των υποβρυχίων. Η μήτρα του σκανδάλου είναι η σύμβαση Τσοχατζόπουλου το 2000, για την οποία σύμβαση ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι στη φυλακή. Ακολούθησε η σύμβαση του 2010 για την οποία ψάχνουν άγρια τον Γ. Παπαντωνίου. Το τελευταίο δε κονδύλι των 13,7 εκατ. δολαρίων του κ. Κάντα στη Σιγκαπούρη λέει πολλά», τόνισε για τη σύμβαση των υποβρυχίων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Πρόσθεσε, όμως, ότι «και ο νόμος Βενιζέλου, όχι σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σύμφωνα με τη ΝΔ, χειροτερεύει τη σκανδαλώδη συμφωνία Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου. Γι' αυτό είναι ένα ερώτημα, γιατί ο κ. Σαμαράς, αντί να υπερασπιστεί τον "συνεταίρο" του και να εξηγήσει τη στροφή 180 μοιρών της ΝΔ στο θέμα αυτό, επιλέγει και πάλι σκασιαρχείο από τη Βουλή;».

Σε ό,τι αφορά τα αμυντικά συστήματα και τη συμφωνία με την τρόικα είπε πως η κυβέρνηση «προσχώρησε στις απαιτήσεις της τρόικας σε ό,τι αφορά τα ελληνικά αμυντικά συστήματα, προκειμένου να πάρει το υπόλοιπο του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμούσε από τον περασμένο Ιούλιο.

Ουσιαστικά, έσπασε στα δύο η απαίτησή της για λουκέτο. Ένα κομμάτι της γίνεται τώρα, με αντίτιμο το 1 δισ. και την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας χωρίς αυτήν την εκκρεμότητα και το υπόλοιπο μετατίθεται για μετά τις Ευρωεκλογές, τέλος του 2014, ή αρχές του '15. Η περίφημη σκληρή διαπραγμάτευση είναι πάντα ένα ατελείωτο μπίρι-μπίρι, όπου στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η τρόικα».

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ως επιπλέον παράδειγμα τις ομαδικές απολύσεις και συμπλήρωσε: «Συμφωνήθηκε μια "κομπίνα": αντί της απαραίτητης έγκρισης του υπουργού για απολύσεις πάνω από το όριο του 5%, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, θα αρκεί να παρέλθει η προθεσμία και το αίτημα της επιχείρησης να παραμένει στο συρτάρι του υπουργού. Αυτό, σε μια χώρα με επίσημη ανεργία 28%, είναι καταστροφικό».

Για την υπόθεση του πρώην υπουργού Μιχ. Λιάπη σημείωσε καυστικά:

«Αναρωτιέται κανείς με θλίψη και με οργή, αν ο κ. Λιάπης κάνει και λέει αυτά τα πράγματα ως απλός πολίτης, τι έκανε ως κορυφαίος υπουργός, την εποχή της ακμής τού σκανδάλου της Siemens ή την εποχή του πάρτι της Ολυμπιάδας του 2004, με τις απευθείας αναθέσεις και τις αλόγιστες σπατάλες; Θυμίζουμε, γιατί έχει και ο πολίτης την ευθύνη του, ότι ο κ. Λιάπης εκλεγόταν για χρόνια στις πρώτες θέσεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Β' Αθηνών. Ακόμη και αυτήν τη στιγμή η ΝΔ, που εκδίδει σωρηδόν δελτία Τύπου κάθε μέρα για να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει βγάλει καμία σχετική ανακοίνωση».

Τέλος αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «για τους μπαταχτσήδες, που είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο, δεν χρειάζεται να αλλάξει ο νόμος, αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους οι τράπεζες. Εκείνες έχουν όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους για να βρουν και να ελέγξουν, όποιον έχει και δεν πληρώνει, ενώ αντίθετα, αν ανοίξει ένα "παράθυρο", τότε αυτό θα γίνει μπαλκονόπορτα».