Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Έκκληση Ομπάμα για αυστηρότερο έλεγχο της οπλοχρησίας

Έκκληση για αυστηρότερο έλεγχο στις πωλήσεις όπλων και για μεγαλύτερη μέριμνα της ψυχικής υγείας απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την επέτειο της πολύνεκρης επίθεσης σε σχολείο του Νιούταουν. «Δεν έχουμε πράξει ακόμη αρκετά ώστε οι κοινότητες και η χώρα μας να γίνουν ασφαλέστερες. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε οι επικίνδυνοι άνθρωποι να μην έχουν τόσο εύκολη πρόσβαση σε όπλο. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να θεραπεύσουμε τους ψυχικά διαταραγμένους» ανέφερε ο Ομπάμα στην εβδομαδιαία του ομιλία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε στη χθεσινή επίθεση σε λύκειο του Κολοράντο, όπου ένας μαθητής άνοιξε πυρ τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο συμμαθητές του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, καθώς η ομιλία του είχε βιντεοσκοπηθεί πριν από το συμβάν.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή στον Λευκό Οίκο και θα ανάψει κεριά στη μνήμη των 20 μαθητών και των 6 δασκάλων που έχασαν τη ζωή τους πριν από έναν χρόνο από την επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο στο Νιούταουν του Κονέκτικατ.

Πριν από μερικούς μήνες, η αμερικανική Γερουσία καταψήφισε την πρόταση νόμου που θα καθιστούσε υποχρεωτικό τον έλεγχο του ιστορικού όσων επιθυμούν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα.

Πηγή: ΑΠΕ