Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

«Για την Εκκλησία η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα»

«Για την Εκκλησία η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα. Τι να κάνουμε τώρα; Να αλλάξουμε και τις Γραφές;», αναρωτήθηκε o Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος τάχθηκε και πάλι κατά του Συμφώνου Συμβίωσης Ομοφύλων, μιλώντας στο Mega. «Δέχτηκα καταιγισμό ύβρεων και δυσμενών κρίσεων», δήλωσε ο ίδιος, ωστόσο, παραμένει πιστός στις απόψεις του. «Η ομοφυλοφιλία είναι μία παρέκβαση, τυγχάνει κατανόηση της Εκκλησίας, αλλά είναι παρέκβαση. Εγκυμονεί κινδύνους σωματικής και ψυχής υγείας και κατά την πράξη γίνεται παράχρηση σωματικών οργάνων», πρόσθεσε.

Επίσης, εξήγησε ότι δε θεωρεί υγιές δύο άτομα του ίδιου φύλου να μπορούν να κάνουν οικογένεια και να μεγαλώνουν παιδί. «Εσείς πιστεύετε ότι δύο ομοφυλόφιλοι μπορούν να μεγαλώσουν με υγεία ένα παιδί;», αναρωτήθηκε. «Αυτό το παιδί θα έχει συγκλονισμό στην ψυχή του!», υποστήριξε.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ περιέγραψε το Σύμφωνο ως «ιδεολογική ανατροπή και εκτροπή», «διότι η Εκκλησία δεν ερωτάται» και επέμεινε στην απειλή του αφορισμού για όποιον βουλευτή το ψηφίσει εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Τον αφορισμό τον προβλέπουν οι κανόνες. Έχω αυτό το δικαίωμα. Όταν κάποιος αντιστρατεύεται το δόγμα, την αλήθεια και τις αξίες 2.000 και πλέον χρόνων, σημαίνει ότι δεν τάσσεσαι με την Εκκλησία», είπε.

«Με το Σύμφωνο Συμβίωσης Ομοφύλων, καθιερώνεται ένας νέος τύπος ανθρώπου! Λέω αυτά τα οποία προβλέπει το νομικό μας δίκαιο, δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνεις το δόγμα της Εκκλησίας», συνέχισε.