Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«Δεν μετράει μόνο ένα ξανθό μαλλί για να κάνεις τηλεόραση»

Ποιος είδε την Βάνα Μπάρμπα και δεν τη... φοβήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή «Ελένη» της Ελένης Μενεγάκη. Η γνωστή ηθοποιός εμφανίστηκε ασυγκράτητη και εξαπέλυσε ένα δριμύ κατηγορώ ενάντια στην τηλεόραση και τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε αυτήν! «Όλο το σημερινό κομμάτι της τηλεόρασης είναι απομυθοποιημένο. Το κοινό έχει ανάγκη να δει μια άλλη τηλεόραση» ανέφερε η Βάνα Μπάρμπα και συνέχισε: «Το θέμα είναι ποια είναι η αποδοχή των νέων εκπομπών από τον κόσμο, πέρα από τα νούμερα τηλεθέασης. Τίποτα δεν έχει κάνει γκελ, βιώνουμε την πλήρη απομυθοποίηση. Το ίντερνετ είναι μια καινούρια παρέα, η τηλεόραση δεν έχει να δώσει καινούρια πράγματα. Η τηλεόραση είναι τα πρόσωπα που αγαπάει το κοινό, αλλά δεν έχει να δώσει κάτι καινούριο».

Από τα «βέλη» της δεν γλίτωσε ούτε η παρουσιάστρια αφού απευθυνόμενη στην Ελένη Μενεγάκη ανέφερε: «Εσένα θα ήθελα να σε δω σε κάτι άλλο πια!».

Όσο για τα νέα πρόσωπα της τηλεόρασης τους χαρακτηρίζει ως αδιάφορους, «τα νέα πρόσωπα στην τηλεόραση όχι μόνο δεν "πιάνουν", αλλά και οι άνθρωποι που φτιάχνουν τα προγράμματα είναι πολύ μέτριας φαντασίας. Δεν δοκιμάζουν. Δεν έχουν φέρει ανθρώπους με προσωπικότητες, αλλά αυτό που τους βολεύει. Έχουμε δει κανένα πρόσωπο να κάνει γκελ τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια; Οι πιο πολλοί είναι αδιάφοροι. Αδιάφοροι! Πες μου έναν άνθρωπο που έχει κάνει κάτι τα τελευταία χρόνια σαν οντότητα, σαν προσωπικότητα!».

Εκεί που δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί ήταν όταν η συζήτηση έφτασε στην σύγκριση των παλαιότερων εποχών με το σήμερα, «αν συγκρίνουμε τις εποχές του παρελθόντος με το σήμερα, αυτό που βγαίνει είναι χλιαρό. Σαν να μαγειρεύεις κάτι που δεν έχει αλάτι. Αυτό που βγαίνει τώρα είναι χλιαρό! Ξαφνικά εν μία νυκτί βγαίνουν άνθρωποι και τους δίνετε "δαχτυλίδια" ενώ δεν έχουν δουλέψει ούτε έξι μήνες. Σε οτιδήποτε καινούριο έρχεται δίνετε παραπάνω από αυτό που του αξίζει. Λέω να μη δίνονται ευκαιρίες σε ανθρώπους που δεν έχουν να πουν τίποτα».

Το ξέσπασμα της Βάνα Μπάρμπα στην σημερινή τηλεόραση και τα πρόσωπα που την αποτελούν έφτασε στο αποκορύφωμά του με ένα δριμύ κατηγορώ στο σαθρό κατεστημένο, «δεν μετράει μόνο ένα ξανθό μαλλί για να κάνεις τηλεόραση. Πρέπει να έχεις και λόγο και προσωπικότητα. Δίνονται ευκαιρίες και θέσεις σε ανθρώπους που είναι πάνχαζοι. Έλεος δηλαδή!».

Όπως ήταν φυσικό μετά από μια τέτοια συνέντευξη-καταγγελία, δήλωσε πως η κόρη της δεν θα ήθελε να ασχοληθεί με τον χώρο της showbiz, «φαντάσου τώρα, η κόρη μου να έρθει να μου πει πως θέλει να γίνει τηλεοπτική περσόνα ή ηθοποιός. Πόσα χρόνια θα αντέξει; Πέντε; Δέκα; Αν σπουδάσει, ας κάνει ό,τι θέλει. Μετά τα 18 οι επιλογές είναι δικές τους, αλλά θα στεναχωρηθώ αν δω το παιδί μου στον ίδιο χώρο. Δεν θα μου άρεσε».