Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Στην τελική ευθεία ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης

Στην τελική ευθεία μπαίνει, πλέον, το θέμα της λειτουργίας και οργάνωσης του νεοσύστατου Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), που προέκυψε με τη συγχώνευση των Οργανισμών Ανάπτυξης Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στον νέο Οργανισμό της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Έργων του φράγματος Αποσελέμη. Σήμερα στα Χανιά, όπου είναι η έδρα του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΟΑΚ παρουσία του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργου Δεικτάκη. Όπως τόνισε ο κ. Δεικτάκης, μετά το κλείσιμο διαδικαστικών θεμάτων και εκκρεμοτήτων, που χρονικά προσδιορίζεται σε έναν μήνα, θα εγκριθεί ο κανονισμός λειτουργίας του νέου Οργανισμού, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Το όργανο αυτό έχει πολλές αρμοδιότητες, μπορεί να παίρνει άμεσα αποφάσεις χωρίς να χρειάζεται η έγκριση υπουργείων και έτσι θα υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα στην προσπάθεια ανάπτυξης της Κρήτης» ανέφερε ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Σύμφωνα με τον κ. Δεικτάκη, προτεραιότητα για τον νέο οργανισμό θα είναι η κατασκευή φραγμάτων, καθώς αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του νέου Οργανισμού εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Λευτέρης Κοπάσης, ο οποίος επισήμανε ότι μετά την έγκριση του καταστατικού λειτουργίας του Οργανισμού από τη γενική συνέλευση, θα αποσταλεί για έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να κλείσει και τυπικά το ζήτημα της οργανωτικής διάρθρωσής του.

«Είναι σίγουρο ότι μέσα από τον νέο οργανισμό θα ενισχυθεί η Κρήτη και θα υπάρξει επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων των έργων για τον Βόρειο Οδικό Άξονα και το Φράγμα Αποσελέμη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοπάσης.