Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

«Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε μια ταραγμένη κατάσταση»

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες χαιρέτισε σήμερα την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Μέση Ανατολή ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και τους Παλαιστινίους όσον αφορά μια λύση δύο κρατών. "Θέλουμε να υπάρξει μια λύση δύο κρατών, ένα παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, τα οποία θα ζουν ειρηνικά και φιλικά, και να δοθεί τέλος σε όλες τις συγκρούσεις, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο σήμερα για όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής", δήλωσε το πρωί ο Πέρες από την Ρίγα της Λετονίας. Υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος είχε δηλώσει το Σάββατο ότι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον στις 30 Ιουλίου για έναν γύρο συνομιλιών έπειτα από διακοπή τριών ετών.

"Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε μια ταραγμένη κατάσταση. Ελπίζουμε ότι η Μέση Ανατολή θα ξεπεράσει αυτήν την θύελλα και θα φτάσει σε ένα γαλήνιο λιμάνι", πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρόεδρος όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο ίδιος υποβάθμισε τον ενδεχόμενο ρόλο μεσολαβητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην διαπραγμάτευση αυτή.

"Η ΕΕ θα πρέπει να προσφέρει την βοήθειά της, αλλά θα πρέπει να αφήσει τις διαπραγματεύσεις σε μας και στους Παλαιστινίους", επέμεινε ο Πέρες, ο οποίος άρχισε σήμερα επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Λετονία.