Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Νεκροί 15 πλανόδιοι πωλητές στο Κάιρο

Τουλάχιστον 15 πλανόδιοι πωλητές έχασαν τη ζωή τους απόψε στο κέντρο του Καΐρου κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αφορμή το χώρο όπου είχαν τοποθετήσει το εμπόρευμά τους, όπως ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου. Δύο από τα θύματα πυροβολήθηκαν και μαχαιρώθηκαν. Οι υπόλοιποι 13 κατέφυγαν σε ένα στεγασμένο περίπτερο το οποίο πυρπολήθηκε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να βρουν τραγικό θάνατο. «Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι 13 από αυτούς κάηκαν ζωντανοί στη συμπλοκή μεταξύ των πωλητών με αφορμή μια παλαιότερη συμφωνία μεταξύ τους για τις θέσεις τους» είπε η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για μια διένεξη μεταξύ πλανόδιων και καταστηματαρχών στην περιοχή Μόσκι, στο Παλιό Κάιρο.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πυροσβέστες και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας επενέβησαν όταν πυρπολήθηκε το περίπτερο, από το οποίο ανασύρθηκαν νεκροί 13 άνθρωποι. Πολλά πρόσωπα συνελήφθησαν.

Μέχρι στιγμής το επεισόδιο αυτό δεν φαίνεται να συνδέεται με την πολιτική κρίση που έχει διχάσει την Αίγυπτο μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό της χώρας.